Groepstraining ACT

Groepstraining ACT - samen aan de slag

Liever samen in ACTie? - meld je dan aan voor een ACT Groepstraining! In een 6-daagse ACT-groepstraining ga je in groepsverband met elkaar aan de slag met de zes kernprocessen uit de Acceptance en Comittment Therapie.

Je krijgt handvaten aangereikt om anders om te gaan met lichamelijk en psychisch leed in het dagelijks leven (zoals tegenslagen, stress, spanningsklachten, angsten, depressieve gevoelens, etc.), waardoor je je psychologische flexibiliteit kunt vergroten.

Bezig zijn met de werkelijk belangrijke dingen

We hebben de neiging om ons tegen vervelende gevoelens, gedachten en omstandigheden te verzetten, maar wetenschappelijk onderzoek toont aan dat juist het vermijden of onderdrukken van pijnlijke ervaringen lijden veroorzaakt en versterkt.

De ACT gaat ervan uit dat pijn onlosmakelijk met het leven verbonden is. Wanneer je deze pijn kunt aanvaarden, kun je het gevecht tegen de klachten stoppen en komt er ruimte en energie vrij om bezig te zijn met de dingen die je werkelijk belangrijk vindt in je leven. Zo kun je, ondanks je angst, negatief denken of zelfkritiek toch gaan leven naar je waarden en buiten je "comfortzone” stappen. Je hoeft namelijk niet "klachtenvrij" te zijn om het leven te leiden dat je wilt!

ACT-outside-wandeltherapie-groepstraining_CT-06_Nelly-Politiek

Handiger omgaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden.

ACT leert jou om handiger om te gaan met gedachten, gevoelens en omstandigheden, terwijl je op weg gaat om je doelen en dromen te verwezenlijken.

Na de ACT groepstraining:

• Laat je je niet meer automatisch meeslepen in emoties en gedachten
• Heb je voor jezelf helder wat voor jou het leven betekenisvol maakt
• Durf je (moedige) stappen te nemen in de richting waar jij bewust voor kiest
• Leef je meer in het hier-en-nu
• Ervaar je meer zelfvertrouwen om nu en in de toekomst met stress en tegenslagen om te gaan

Waarom een ACT-training in groepsverband?

Hoewel de problemen en persoonlijke verhalen per individu vaak sterk verschillen, zijn de vaardigheden die je met ACT gaat oefenen voor iedereen hetzelfde. Dit maakt dat ACT bij uitstek geschikt is om in groepen te trainen.

Daarnaast is het voor deelnemers vaak een openbaring te merken dat anderen ondanks soms heel andere klachten of problemen op dezelfde manier worstelen. Die realisatie alleen al werkt vaak al bevrijdend en helpt bij de acceptatie dat pijnlijke dingen ook horen bij het leven.

Spreekt je dit aan? Vul dan het contactformulier in en ik neem zo snel mogelijk contact met je op.

ACT-outside-wandeltherapie-groepstraining_CT-01_Nelly-Politiek